EVA BODFÄLDT: EMPATI – VÄNSKAP -ANSVAR!

Allmänt / Permalink / 0
Hej mina fantastiska vänner!

Hoppas att ni mår toppen och skapar er ett bra liv! Nu är det höst och jag älskar den årstiden. Så frisk luft ute och både jag och mina två hundar får mer energi när det inte är så varmt. Jag väntar bara att huggormarna ska krypa under för vintern, dom gillar jag inte. Mycket beror på att min Flat Molle blev huggormsbiten som valp och det var hemskt. Blev inlagd ett dygn på djursjukhus på självaste midsommarafton.

Fästingar slipper man också på vintern så visst är det en bra årstid. Jag blir så lycklig när jag ser min Flat rulla sig i snön. Men visst sommaren har sin charm också. Lika lycklig blir jag när jag ser honom simma i vattnet eller rulla sig i gräset. Varje dag tänker jag hur lycklig jag är att just jag får vara matte till honom. För er som inte kan hundraser så är Flat förkortning på Flatcoated retriever. Det är min favoritras, men jag gillar alla hundar.

Denna sommar har jag bara plockat bort en fästing som satt fast på Molle men tagit bort flera som krypit på honom. Det hände en väldigt ovanlig sak i somras… Molle gjort sitt behov och när han kom till mig hade han hela huvudet fullt av fästing-ungar, det bara kryllade av krypande fästingar ca 30-40 stycken. Jag tog först bort snabbt så många jag kunde med en påse och sen fick jag plocka en och en. Usch! Men för Molle gör jag allt!

Varför pratar jag så mycket om hundar denna gång? Jo, det beror på att min gäst i dagens blogginlägg är en av Sveriges kändaste hundkonsulter. Hon är också en av Sveriges mest kända instruktörer, föreläsare och författare. Hennes inriktning som hundkonsult är inlärningspsykologi och samspelet hund – människa. Hon är delägare i Sveriges största hundpodd ”Vår Bästa Vän”.

Jag tror inte det finns någon hundälskare som inte har hört talas om henne. Hon är lite av en ”Guru” för oss som är hundägare. En av hennes kändaste böcker ”Kontaktkontraktet” har hittills sålts i mer än 60 000 exemplar och översatts till fyra språk, finska, norska, tyska och engelska. Hon håller utbildningar och föredrag för klubbar och föreningar runt om i Norden, Europa och Asien. Hon har tränat och tävlat i bruks, lydnad och jakt. Meriterna är många!

Hon har gått en hundpsykolog utbildning på två år hos Anders Hallgren, som för övrigt också varit gäst i min blogg. Så vill ni läsa om honom så finns han på min blogg. :)

FÅR JAG PRESENTERA INTE MINDRE ÄN EVA BODFÄLDT!

- Berätta lite om din familj Eva!

- Jag är sambo och vi har tre hundar varav min jaktlabrador på fyra månader, och sambons två kineser på 6 och 8 år. Vi bor i Stockholm.

Jag följer Eva varje dag på Facebook och att få se hennes hund Will-Ja är jättekul, se hennes utveckling. Där kan man också få nyheter om vad podden handlar om och senaste avsnittet handlar om Skvallerträning för er som är nyfikna vad det är. Gå då in på hennes podd. En ny bok har Eva släppt tillsammans med Åsa Nilsonne och den heter ”Hur svårt kan det vá”? Självklart har jag köpt boken och ser fram emot att få läsa den.

Jag går en Hundskötarutbildning på två terminer och vi har hennes bok ”Kontraktkontaktet” med i utbildningen. Varför jag tycker så mycket om Eva och ser upp till henne är bl a för att hon lär upp en ny generation hundägare att använda positiv förstärkning i stället för auktoritära kommandon och negativ korrigering. Jag vill liksom hon glädjas i samarbetet med min hund!

- Har du jobbat med något annat än med hundar i ditt liv? frågar jag.

- Nej, jag gick ekonomiskt gymnasium och började sedan min hundpsykologutbildning hos Anders Hallgren på Stora Sofielunds Hundskola -79.

- Berätta vad Anders har betytt för dig och har lärt dig!

- Anders har varit min Maestro. Han är definitivt den person som påverkat mitt liv mest av alla. Han lärde mig att följa min egen väg. Jag tror inte jag var någon speciellt enkelt och ”lydig” elev men Anders respekterade och uppmuntrade mig att tänka i egna banor. Jag är honom evigt tacksam! Även om vi inte alltid håller med varandra - förstås! :-)

- Vilken är din filosofi när det gäller hundar? Din ideologi?

- Min filosofi har jag beskrivit i Kontaktkontraktet. Jag tror aldrig att vi kan förstå en annan varelse genom att kommendera den. Våga hålla truten, Rör dig på ett sånt sätt att hunden rör sig mot dig frivilligt och utan kommando ), lär hunden att vila tillsammans med mig oavsett miljö. Min ideologi är beskriven i Kontaktkontraktet. Empati - Vänskap - Ansvar. EVA!

- Lite kort, hur bygger man upp en bra relation med hunden utan kommandon?

- Hundar läser vårt kroppsspråk. Rörelser, människor som rör sig mot oss när vi är ute och går blir till visuella inkallningssignaler om vi lär hunden skvallerträning. Sätter vi oss t.ex ned på en stol är det en signal till hunden att vi ska vila. Det är främst i tävlingsträning vi behöver kommandon, mer sällan i vardagen. Avsaknaden av kommandon gör att vi förstår betydelsen av visuella signaler. Jag använder däremot mig av belöningssignaler.

- Din bok Kontraktkontraktet är en av Sveriges mest sålda hundböcker. Den används mycket i hundutbildningar. Varför tror du den är så säljande?

- Den var revolutionerande när jag gav ut den 2001. Ingen bok hade tidigare beskrivit relationen mellan hund och människa utan att nämna ordet ledarskap. Det gav hopp till människor som såg hunden som sin kompis och inte som någon som ständigt strävade efter att klättra på någon obskyr odefinierbar rangskala. Dessutom var den skriven på ett tilltalande sätt utan pekpinnar.

- Kan man uppfostra en hund med bara belöningar tycker du? frågar jag vidare.

- Nej, det kan man inte. Men att sätta ramar innebär inte att jag nödvändigtvis gör det genom att säga ”nej”. Det kan jag istället göra genom att vara noga med signaler som ger tillåtelse. Det reducerar en massa onödiga ”nej”. Genom att t ex vila tillsammans är utmärka sätt att lära hunden gränser. Vi avbryter vilan när hunden lugnar ned sig. Den blir belönad med aktivitet. Det beteendet kommer den att upprepa. Därefter utökar vi tiden eller störningen. Lär hunden förstå vilket beteende som leder till det som hunden vill ha.

………Om vi lär våra hundar impulskontroll dvs, att hämma sig själva för att få någonting de vill ha undviker vi många konflikter. ex. Om vi låter hunden dra sig fram till saker den vill ha så är det just det beteendet som jag kommer lära hunden - att dra sig fram till någon blir ett lönsamt beteende, svarar Eva.

- Har du någon favoritras? undrar jag.

- Nej, egentligen inte men jag har träffat en mängd olika individer som jag blivit väldigt förtjust i. Senast en briard som jag blev mycket förtjust i. Några förälskelser genom åren har varit Fight, en gigantisk enögd schäfer och så självklar i sin personlighet. En underbar amstaff där förälskelse uppstod från båda håll. Honom kan jag tänka på än idag. En hund som ägaren inte riktigt var kompatibel med och därför var lite stökig.

……..Sambons kines som lärt sig att påverka sin omgivning att få som hon vill genom att se ut som en liten blöt fläck. Smartare än de flesta jyckar som jag träffat genom åren. Hon har tränat många människor. :-). Förra veckan haltade hon de första femtio meterna på promenaden (det duggade). Jag sa till henne att hon skulle sluta sjåpa sig. Sekunden senare gick hon rent. Rolig och smart.

Ja det där är häftigt. Jag tror vi underskattar våra hundar hur mycket dom förstår. Jag märker på min Flat Molle som fyller 4 år i november att han är mycket klok och förstår så mycket. Men jag pratar också hela tiden med honom. Varje kväll ligger jag med honom en halvtimme eller mer och pratar om hur dagen har varit och vad som händer nästa dag. För mig är det viktigt med kommunaktion med sin hund. Det skapar en bra kontakt! Han lär sig mitt språk och jag lär mig hans. En hund kommunicerar hela tiden. Vi kommer nära varandra och det är en magisk känsla! Helt magisk! :)

- Vilket belöningssätt tycker du är viktigast till en hund? frågar jag vidare.

- Lek och med respekt för rasen. Vinthundar leker t ex annorlunda än en boxer, svarar Eva.

- Vilka moment tycker du är viktigast att lära en valp?

- Följsamhet, belöningsystem (variationer på belöningar) och vila nära mig. Bus - lek med mig (utan eller med leksak), Gott - godis hos mig, ”Varsågod” - avståndsbelöning (människa, hund, godis, bada etc), ”slut” - gör vad du vill, du är fri.

- Har du alltid haft hundar?

- Ja, och hästar även om de inte var mina.

- Många som läser min blogg har säkert en hund som drar i kopplet. Ditt bästa råd där?

- Träna hunden som om den skulle vara lös. Låt inte skillnaden mellan koppel och lös vara så stor från början. Min fyramånadersvalp går nästan alltid med koppel utomhus. När jag vill smita från henne, släpper jag kopplet och går åt i en annan riktning. Undvik att ta av och på kopplet. Låt skillnaden bli marginell mellan att vara lös och att gå i koppel. Lyssna gärna på Skvallerträning i podden och på min hemsida.

- Vilka kurser har du i Stockholm under 2016 och 2017? Var kan man anmäla sig?

- Min hemsida heter: www.evabodfaldt.com. Där står såväl egna kurser som uppdragsgivare som bokat mig runt om i landet och utomlands. Reser t ex till Japan nu i oktober för tredje gången.

- Hur kommunicerar du med din hund?

- Jag följer Kontaktkontraktets principer om att belöna spontan ögonkontakt, bygga och vårda hälsningarna nära mig. Jag vill inte att hunden sitter framför mig och stirrar mig i blicken. Jag vill att den viftar på svansen, söker sig upp mot mitt ansikte och gärna ger mig pussar. Det beteendet belönas gärna med klappar, fnysningar och godis eller lek.

- Reser du utomlands ibland utan din/era hundar? Är det svårt att vara ifrån dom?

- Ja ofta. Nej, de tär inte svårt om jag vet att de har det bra. Jag tycker det är skönt att vara hundfri ibland, sova på morgon och slippa ansvaret att alltid gå ut oavsett väder. Jag tror att dessutom att det är väldigt nyttigt att våra hundar anpassar sig till flera olika boendeformer.

Där måste jag erkänna att jag är lite olika Eva. Jag är en utpräglad morgonmänniska och njuter av att få gå upp tidigt, bara jag har fått sova. Mina hundar har lärt mig att älska alla väder, ösregn, snöstorm…. Det är bara att klä sig efter väder. En hund måste ut i alla väder. Det kanske inte alltid är så roligt att städa direkt när man kommer in efter lera och ösregn, men det får man ta.

Jag trivs bäst när jag får vara med min hund och har inte så stort behov längre av att resa då jag har gjort det så mycket i mitt liv. Längtan till min hund gör att jag har svårt att njuta av resan. Jag var förra året i Istanbul i tre dagar och den tredje dagen grät jag efter Molle och bara längtade hem till honom. Jag hade en fantastisk resa med mina barn och visste att Molle hade det bra hemma, men längtan var enorm. Att vara borta en natt ibland är däremot skönt, miljöombyte. Så tycker jag. :)

- Vad har du för relation till din hund? Får den sova i din säng? frågar jag.

- Det är min kompis som för det mesta hänger med. Will-Ja ligger inte i sängen hemma. Däremot om jag bor på hotell eller borta får hon ligga i sängen. Det blir en extra lyx då för oss båda, svarar Eva.

- Är du vegetarian eller vegan?

- Nej, ingetdera men jag undviker att köpa rött kött, ägg och kyckling om de inte är närproducerade. Äter vilt så mycket det går.

- Vilket medel tycker du är bäst mot fästingar? undrar jag.

- Pest eller kolera? Jag ger Will-Ja en tablett.

- Vad tycker du om Cesar Millan? Positivt? Negativt?

- Vi delar inte samma uppfattning. Jag har skrivit ett blogginslag om det. Googla på mitt namn och Milan så kommer det upp.

- Råder olika om pinnar och leka med dessa. Vad anser du?

- Det finns bra leksaker. Pinnar är en skaderisk, svarar Eva.

- Hur ger man sin hund ett långt och lyckligt liv? Vad ska en hundägare göra för att hunden ska få det bästa livet?

- Skratta och göra roliga saker tillsammans. Vila tillsammans och inte bara hemma i soffan. Sitt på en parkbänk, titta på människor tillsammans. Dela upplevelser. Jag har beskrivit hur jag ser på saken i Kontaktkontraktet, dvs inte förlita sig till att kommandon bygger relationen med hunden. Självklart inbegriper ett lyckligt liv även hur man har det i sina tvåbenta relationer.

- Något som du inte har gjort i livet och vill göra? undrar jag nyfiket.

- Banracing! :)

- Vad är det? Frågar jag.

- Det är att köra snabba bilar på en racingbana och gärna på snö. :)

- Vilken hundmat tycker du är bäst och varför?

- Oh, jag passar på den. Den här frågan är ett politiskt getingbo, svarar Eva.

- Tips på roligt ovanligt trix att lära sin hund och som du lärt dina hundar?

- Lära dem namn på olika föremål. Mycket lättare än vad man tror. Det går att göra även med kroppsdelar. Haka, mage, skuldra, svans osv. Kan var bra som hanteringsträning och i annan träning. Vi har kurser i det.

- Kul! Det måste jag träna mera på. Jag upplever ibland att killar inte förstår lyckan att få leva med hundar. De kan säga: ”Sälj hundarna och skaffa dig ett liv!” Det är just ett liv jag har och den bästa livskvalitén. Vad skulle du svara en sådan person? frågar jag.

- Jag skulle antagligen le, klappa killen på axeln och välja ett bättre sällskap. :)

- Hur tycker du att en bra hundlärare ska vara?

- Nyfiken, ämneskunskap, lyssnande, ställa frågor för att veta vad exakt eleven har lärt sig. Det är inte alltid detsamma som det jag tror att jag lärt ut.

- Tränar du något ex går på gym?

- Ja, har alltid tränat men de sista åren har det blivit tunnsått. Tack för påminnelsen! Jag har haft ett visitkort till en PT i väskan i en månad. Idag ska jag ringa. :-)

- Din favoritmat & dryck?

- Japansk mat i alla former. Japansk mat är så mycket mer än sushi, svarar Eva.

- Vad gör dig lycklig?

- Just nu min fyra månaders valp Will-Ja. Jag skriver en bok om oss och hennes träning som ska bli klar till hennes ettårsdag. Att få följa hennes först steg i livet när hon ser saker för allra första gången - det är lycka.

Det förstår jag. Jag tackar Eva för sin tid och alla fina svar med många tips. Ser fram emot att få läsa boken om Will-Ja´s liv. Spännande! Vill ni nå Eva så har hon mail: info@evabodfaldt.com

Jag vill avsluta dagens blogginlägg med en vers som gör mig rörd för den är så vacker!
Tills vi hörs nästa gång; SKÖT OM ER!
KRAMAR FRÅN ER SARA.

HUNDENS BÖN
Jag lever i cirka 12 - 15 år
Varje gång Du lämnar mig betyder sorg för mig
Ge mig tid att förstå vad Du begär av mig
Gör mig lycklig, Du är hela mitt liv
Var inte arg på mig länge åt gången och lås inte in mig som straff
Du har ditt arbete, dina vänner, dina nöjen. Jag har bara Dig.
Tala med mig fastän jag inte förstår orden, jag blir bara glad över att höra Din röst
Kom ihåg att jag aldrig kan glömma hur Du är mot mig.
Innan Du slår mig, kom ihåg att mina tänder kan krossa din hand men jag använder inte min styrka mot Dig.
När Du blir irriterad på mig för att du har mycket att göra, så tänk på att jag kanske är sjuk, har ont i magen, är trött eller deppig.
Ta hand om mig när jag blir gammal, kom ihåg, Du blir också gammal.
Var hos mig när jag har det svårt, allt blir lättare bara jag har Dig.
Jag älskar Dig!
Din HundMediet Lena Ranehag: - Anden gjorde fysiska attacker på mina gäster!

Allmänt / Permalink / 7
Hej mina underbara vänner!

Jag hoppas att ni alla mår jätte bra och har en skön september månad. Mina blogginlägg blir lite oregelbundna en tid framöver av två orsaker; en operation jag ska göra och att jag har börjat en hundskötarutbildning. Har bara höger hand som jag kan skriva med så det tar lite tid. Fått nervskada i min vänstra hand, armbåge och måste vila den. Så fort jag är bra igen så kommer jag att blogga regelbundet. :)

I detta blogginlägg har jag en fantastisk person som gäst. Hon är en av de mest aktiva svenska medium som brinner för att inspirera. Sedan lång tid tillbaka har hon arbetat för att vägleda och hjälpa sina klienter att utvecklas och hitta sig själva. Du kanske såg henne i programmet ”En natt på slottet” där hon bjöd in svenska kändisar att tillbringa en natt på Bogesunds slott utanför Vaxholm.

FÅR JAG PRESENTERA EN AV SVERIGES BÄSTA MEDIUM: LENA RANEHAG!

Ni som har följt mig vet att jag går till ett medium regelbundet men det är inte hon. Lena bor i Göteborg och är inte så ofta i Stockholm tyvärr. Hon har ett tight schema och inte så mycket tid över. Jag ber Lena berätta om hur hennes familj ser ut och hur dom bor!

- Jag är 56 år och gift med Anders 56år. Jag har två vuxna söner som heter Emil och Andre, båda bor i Göteborg där jag är uppvuxen själv. Anders har två söner också, och 4 barnbarn. Vi har många djur, en Fransk Bulldogg som heter Tintino som är 2,5 år. Vi har en katt på 11 år som heter Zimba, och en fantastisk rosa Kakadua som heter Rossi och är 5år. Samt två mini papegojor så kallade Love Birds, de heter Amazon och Saphir och är 5år.

……Vi bor vi havet på vackra Bohus-Malmön, därifrån jag har mina rötter på pappas sida. Så jag har flyttat hem kan man säga i hjärtat. Jag har tillbringat min mesta tid här i barndomen. Farfar var polis på ön, och det var en idyll som barn att få vara här och vara trygg.

- Vid vilken ålder började du känna att är medial och kan få kontakt med bortgångna?

- Jag hade förmågan att se och kommunicera med de döda redan som litet barn. 6-7 år.

- Är man medial från början eller kan man bli det?

- Alla har 6 sinnen, men alla är inte mediala. Alla kan utveckla sin intuition och har en förmåga att utvecklas utifrån sin potential, men alla blir inte Medium.

- Hur gör man för att bli mottaglig? Möjligt för alla? frågar jag vidare.

- För att bli mottaglig behöver man lugn och ro, samt rätt fokus. Meditation är en bra början, att lära sig samla sin energi och hitta sitt inre för att kunna öppna sin andliga kanal. Man kan gå kurs för att lära sig att hantera sina tankar och energi, och få rätt verktyg för att hjälpa sig själv att utvecklas genom att lära sig att läsa energi bland annat.

- Hur gör du för att övertyga de som är skeptiska?

- Jag gör ingenting för att övertyga de skeptiska. Har man bestämt sig för att vara skeptisk så är man stängd. Men den dagen en person får en egen stark andlig upplevelse, då blir de oftast de största och mest övertygande anhängarna vi Medium kommer i kontakt med. Andevärlden och Kärlek kan inte förklaras bara upplevas. Först då förstår man var det är och hur det känns, svarar Lena.

Jag tänker på de som jag har omkring mig som inte tror på det mediala, som bara ruskar på huvudet när jag pratar att jag varit hos mitt medium. Men jag förstår också att för att tro krävs bevis. Jag var likadan även om jag alltid har känt att jag är lite medial. Så jag skulle vilja uppmana alla som är nyfikna på detta att gå en gång till ett medium och sedan känna efter hur det kändes. Ibland kan jag tänka att jag vill inte tro på det, men så får jag bevis och då måste jag tror på det. Jag har gått på Tarot & Kanaliseringskurs hos ett annat duktig medium; Vivi Linde. Men nu åter till Lena! :) :)

- Vilka redskap använder du? Tarotkort? Annat?

- Jag använder inga redskap när jag arbetar som Medium. Inga Tarot kort. Om jag gör en Reading så använder jag ett foto av den personen jag läser av, svarar Lena.

- Kan du se om en person älskar en annan och dom kommer att bli tillsammans?

- Jag kan se människors olika förestående händelser i livet och tidigare liv. Jag kan se saker som tidigare hänt i en persons liv, och jag kan vägleda människor i deras liv med hjälp av min förmåga att se och förutse saker och ting. När det gäller Kärlek, så ser jag om människor har själsliga band tillsammans vilket inte alltid betyder lycklig Kärlek.

- Har du haft en bra barndom? Är du nöjd med den? undrar jag vidare.

- Min barndom var fin när jag fick springa runt på Bohus-Malmön på somrarna. Jag hade en rastlös pappa som flyttade runt familjen under hela min uppväxt. Det skapade oro, men det lärde mig också att bli stark och självständig tidigt. Jag har inga syskon. Jag flyttade hemifrån som 16 årig och började på Frisörskolan i Göteborg det året.

- Hur har din uppväxt påverkat dina relationer till människor och partners i vuxen ålder?

- Ja min uppväxt har påverkat mig mycket, på det viset att jag har försökt att finna trygghet men har haft svårt med den biten, då jag valt att leva med människor med samma oro som min far hade. Vilket resulterat i uppbrott. Det är som vuxen först som jag funnit tryggheten i mig själv.

- Vad har du för framtidsmål, drömmar? Något som du vill göra och som du inte har gjort?

- Min framtids drömmar är här och nu. Jag drömmer om att bygga eller köpa ett stort hus på Bohus-Malmön, där jag får större plats att måla och skapa. Jag skriver på en ny bok nu, och jag har alltid nya projekt på gång. Jag älskar att måla, jag förmedlar Andevärlden genom mina målningar. Jag målar i olja, akvarell och glasmålningar. Men det viktigaste av allt är hälsan. Och att mina älskade mår bra, svarar Lena.

Låter som en fantastisk dröm och liv. Jag är lik Lena där… älskar att skapa och få vara kreativ. Får jag inte vara kreativ mår jag inte bra.

- Har du privata seans? Vad tar du för en timme? Är du i Stockholm ibland för seans?

- Jag har inga privata seanser. Men jag arrangerar VIP kvällar på Bohus-Malmön för 6-8 personer, där gästerna precis som i Tv serien ”En natt på Slottet” får måla ett energi avtryck som jag sedan läser av och tolkar, där de ges möjligheten att få uppleva andevärlden genom mig, som förmedlar personliga budskap. I VIP kvällen bjuds det på 3 rätters middag, eftermiddags fika, övernattning samt frukost på Bohus-Malmöns Pensionat. En helkväll!

Vidare säger Lena :

- Man kan boka kurser eller VIP kvällar via min hemsida www.faithcure.com Jag har en Telefonlinje där jag arbetar ensam, och tar emot samtal där jag vägleder människor. Jag annonserar på min hemsida angående tider då man kan ringa samt kostnader mm på min hemsida också. Telefon; 0939-101 21 01.

- Är dina två söner mediala?

- Mina söner är inte mediala, det vill säga att de inte har öppnat upp för andevärlden med dem har mycket stark intuition. Min pappa var Medial precis som min farfar också var.

- Är du rädd för att dö? undrar jag.

- Jag är inte rädd för att dö, men har ingen önskan om att göra det på länge. Jag älskar att leva! Döden i sig är inget att vara rädd för, men vad som sker innan man dör kan vara skrämmande. Då menar jag är man sjuk länge innan man dör, så är det just det som är plågsamt, inte döden i sig. Den är befriaren i det läget. Jag har nyligen själv opererat bort en stor cancer gen tumör i tarmen, samt nästan hela min tjocktarm har tagits bort på grund av risken att utveckla cancer i området. Jag är tacksam att var frisk. :)

- Vilka böcker har du skrivit och vilka säljs bäst?

- Jag har skrivit ”Levande bilder från andevärlden”,” Universums Plan” ”Det Osynliga Riket” och ” De dödas Etikett”. Samtliga böcker är översatt till norska och säljs i Norge. Alla böckerna har sålt väldigt bra, men ”Levande bilder från andevärlden” har blivit en klassiker inom genren andlighet. Nu släpps snart ”Det Osynliga Riket” i Norge. Och en ny bok kommer nästa år.

- Kontakten med andra sidan sker genom alla sinnen. Ibland genom fysiska upplevelser och vid andra tillfällen genom smaker, lukt, syn eller ljud. Vilken kontakt är vanligast?

- Kontakten med andevärlden är en stark känsla rakt in i hela min kropp, det vill säga jag känner direkt när jag möter någon från andra sidan. Jag hade nyligen en stark upplevelse när jag skulle föra en vilsen ande över till andra sidan. Vi var många personer som satt runt när jag förde över anden, och just i det ögonblicket anden släppte taget luktade det så starkt eter att jag höll på att tappa andan och två personer till omkring mig upplevde exakt samma sak! Upplevelsen blev för stark för en av deltagarna som fick problem en stund efteråt med sin hälsa. Så det kan lukta, men det är inte allra vanligast med lukter, utan mer energi påslag och jag ser bilder som öppnar kommunikationen med anden oftast.

- Jag är uppvuxen i Vaxholm och tittade nyfiket på programmet du medverkade i som medium ”En natt på slottet”. Det utspelade sig på Bogesunds slott utanför Vaxholm. Finns det mycket andar där? Kan dom vara elaka?

- På Bogesunds Slott finns det många andar, och jag vet med säkerhet en ande där som inte är snäll. Han visade sig många gånger under de två säsonger jag spelat in Tv programmet där.
Mina gäster från En natt på Slottet, var spännande att möta! Mer spännande att möta dom är spöken. Jag minns mycket från kändisarna, bland annat kom det fram otroligt starka saker som klipptes bort pga. av sekretess och personliga skäl. Det var jättespännande, men otroligt energi krävande. Denna säsong har jag tackat nej på grund av min operation. Jag behöver vila, men kommer tillbaka.

- Vad gjorde anden som inte var snäll? frågar jag nyfiket.

- Anden som inte var snäll på Bogesund, hade förgripit sig på en ung flicka en gång i tiden på Slottet, och han gjorde flera starka mentala och fysiska attacker på mina kvinnliga gäster! Bland annat bloggaren Johanna Toftby blev antastad. Han tog tag i hennes kläder när hon var på Slottet på rundvandringen.

- Dermot Clemenger kunde beskriva alla de andrar som befann sig i slottets olika rum… kön, ålder och kläder kom till honom. Efter sin egen upptäckt gjorde han premiär som medium i ”Det okända”. Gick han någon utbildning eller behöver man inte det?

- Dermot var en av dom som inte visste vilken förmåga han har! Spännande. Han gick kurser hos mig, och var med mig på Tv inspelning och gjorde privata husrensningar men valde sin dans pga. tidsbrist. Man måsta ha tid som Medium. Han var klok att välja det kroppen sa till honom. Svårt att göra allt på en gång, svarar Lena.

- Hur ser 2016 och 2017 ut för dig? Mycket jobb?

- 2016 har jag fullbokat med Medium kurser & Qigong på Bohus-Malmön! Samt jag gör Tv inspelningar för Norge och Andarnas Makt. Jag har arbetat på TV Norge sedan 2001,och snart har jag även premiär av Andarnas Makt och ett annat hemligt projekt där.

……. 2017 Då blir det Tv inspelningar, och Medium & Qigong kurser, bok släpp och allting annat jag håller på med. Och min magkänsla säger mig att det kommer nya spännande saker på min väg. :)

Lena hälsa Ljus o Kärlek till er alla! Jag tackar henne för alla fina svar! Det var mycket intressant att få ta del av dom. Vilken fin människa hon är! :)

Jag vill avsluta mitt blogginlägg med några tankvärda ord ifrån mig:

”FRIGÖR DIG IFRÅN DET SOM ÄR NEGATIVT!
SLÄPP TAGET OM SMÅSAKER!
SLÄPP TAGET OM DEM SOM INTE BRYR SIG!
GÖR SAKER SOM GER DIG MENING!
OCH VAR MED MÄNNISKOR SOM BETYDER
NÅGOT FÖR DIG!”

Många kramar från er Sara. :)
Till top